Můžete spalovat tuk při jídle? Takto funguje ketogenní dieta!

Jak je možné, že konzumace tuku urychluje spalování tuků?
Tento předpoklad se řídí nedávnou moderní ketogenní stravou. Jedná se o stravování s vysokým obsahem tuků a nízkým obsahem sacharidů, protože nezahrnuje cukr a cereálie. Ketonová dieta https://www.prodietix.cz/o-proteinove-diete není snadná strava, ale slibuje rychlé výsledky. Zejména v kombinaci s pravidelným tréninkem, nejlépe silovým tréninkem. Nabídka bohatá na tuky se těší největšímu zájmu mezi sportovci, kteří cvičí crossfit nebo vzpírání nebo cvičí extrémní sporty. Je to fakt – zvedání činky zvyšuje chuť k jídlu a spaluje více kalorií než kardio trénink. Tím, že poskytneme tělu dostatečné palivo, rychle spálíme tuk a na jeho místo vybudujeme svalovou hmotu. Jak to udělat krok za krokem? Podívejte se na naše tipy!syrový hovězí steak.jpg

Co můžete jíst?

Ketogenní strava je o vstřebávání více tuku. Jídla s nízkým obsahem sacharidů by měla zahrnovat tuky ze tří skupin: zvíře (slanina, sádlo, hovězí steak), mono nenasycená zelenina (olivový olej, olivy, semena, ořechy) a omega-3 (ryby, vejce, lněný olej, chia semena, avokádo). Důležitý je také kokosový tuk, mléčné výrobky ve formě bílých sýrů nebo ghee másla. Majonéza, fermentované produkty, zelenina s nízkým obsahem uhlohydrátů, to vše je povoleno. Mezi vhodnou zeleninu patří celer, květák, brokolice, zelí, okurka, cuketa nebo chřest. Pamatujte, že všechny ingredience by měly být zpracovány co nejméně.maso zeleninové špízy.jpg
Když zůstaneme na ketogenní stravě, rychle dosáhneme výsledků snů. Bohužel se musíme obětovat a vzdát se sladkého občerstvení nebo návykové směsi uhlohydrátů a tuků. Zapomeňte na pizzu, brambory, alkohol, sirupy, ovoce nebo dokonce dietní sladidla. Z nabídky jsou vyloučeny všechny uhlohydráty včetně krup, rýže a obilných výrobků. Měli byste se také vzdát mléka, které má ve svém složení cukr (laktózu). Pokud to není plné tuku – přímo od krávy. Alternativně můžete pít domácí nápoj vyrobený z ořechů (např. mandlový nápoj).